Összes oldalmegjelenítés

2020. június 29., hétfő

Hússal, hús nélkül

Kende többnyire húsmentesen étkezik. Talán a böjthöz tudnám kötni-tavalyihoz-, amikor elkezdett hús/felvágott nélkül élni, egy kivétel van: rántott csirkemell. Mindkettőjüket bevonnom a konyhai munkába, Kende például utálja a húst előkészíteni(mosni, szeletelni), inkább a zöldségrészlegnél tevékenykedik. Most ott tartunk, hogy a finom húslevesből kieszi a zöldséget és a húst otthagyja. Emiatt az apja rá is szól. Vince pedig inkább a fordítottja(húst-hússal), legalább semmi nem megy kárba, megosztják egymás közt.
Kende a szendvicsekbe is inkább vajat kér vagy sajtkrémet, kencéket. Ha mégis belekerül a sonka/kolbász, akkor kiszedi. Halak közül a filézett hal jöhet szóba és a halkrémek, halfasírt. Ez azért furcsa nekünk, mert Zoli nagy húsevő, én nem ragaszkodom annyira hozzá, de hetente egyszer szívesen eszem húst.
Vince imádja a párizsit:)Amit ritkán szoktunk venni(csak ő szereti), de, ha közösen bevásárolunk, akkor biztosan kerül a kosarunkba.

1 megjegyzés:

  1. Nálunk Marci nem eszik felvágottat, csak párizsit, pedig amúgy húsevő.
    Én vagyok az, aki sokat nyafog a hús miatt, én sem szívesen nyúlok hozzá, de persze muszály, mert a fiúk húsevők. De pl. nagy csontozásokba, aprításokba nem fogok bele, azt Feri csinálja. Én ha csak tehetem, nem is eszek húst.

    VálaszTörlés