Összes oldalmegjelenítés

2018. augusztus 21., kedd

Foglalkozások a Holnemvolt Parkban

Állatkertbe indultunk Kendével. Legalább 2 órára el kellett itthonról menni, rakták a burkolatot. Vince oviban, nyugiban alszik ebéd után és megoldott a főtt étel kérdése is, ráadásul még foglalkozások, medencézés is várta.
Az Állatkert előtt km sor, minden pénztár előtt, pedig nem volt kiemelt időszak. Ha már bebumliztunk tömegközlekedve, akkor menjünk a mellette lévő Holnemvolt Parkba. Megtévesztő lehet az olcsó belépő(1000 ft/fő), de mindenre sünizsetont kell venni. Már tavasszal jártunk iott és a fiúknak nagyon tetszett, most kifejezetten a foglalkozásokra koncentráltunk. Kende kipróbálta a célbadobást, szerintem lehetetlen azzal a puha labdával eltalálni a konzervdobozokat, húzta magát a tutajon és ketten bementünk az elvarázsolt kastélyba, ahol a régi játékok vannak kiállítva. Nagyon retro, nosztalgiázásra jó. Ott megnéztük a rengeteg aranyhörcsögöt, megszámlálhatatlanul sokan vannak, gyorsan szaporodnak. Aznap avatták fel a süniispotályt, még az átadás előtt, Kende beszaladt-illetéktelenül-a házba, ránk is szóltak az önkéntesek.
Hűtőmágnest készített egy kedves, nyugdíjas korú néninél.
Alaposan kiszínezte az oroszlánt, ráírta a nevét és olyan szuper rikító színeket használt, már az új hűtő dísze, ő rakta át a mágneseket, rajzokat a hűtőre.Papírt is merített. Színes, szárított virágokat tett a papírra. Már bekereteztem, a rendezett(tegnap arra is sor került)íróasztalára került.
Nagy szenzáció volt neki(pedig itthon is szoktunk közösen sütni, főzni)a sütinyalóka készítése. Darált keksz+kakópor+gyümölcslé+tej. Ennyi az egész, ezt dekorcukorkákba hempergette, a végén felszúrta egy szívószálra. Az egész kb. 5 perc alatt megvan, de ott töltöttünk legalább 15 percet. Jófej volt a foglalkozás vezető, ujjak erősítéseként többször átnyomkodta vele a golyót, a tálkában lévő száraz hozzávalókat rázogatta.
Vincének a keramikusnál egy hal medált csinált. (Hal az ovis jele)Barnára kifestette, madzagot választott hozzá(színben passzoló narancssárgát)
A felújítások miatt(1-es villamos nem megy végig a vonalon,. de a 4-6 sem)korábban indultunk Vincéért az oviba.
Amit lehetett kihoztunk a helyből.

2 megjegyzés:

  1. ...és ajánlanád programnak?
    Mi jártunk ott, amikor átépítés közben átmenetileg megnyílt, nem volt rossz, és sokkal kedvezőbb volt a belépő ára is, bár én sem szeretem, hogy mindenhova plusz zsetonokat kell dobálni.

    VálaszTörlés
  2. Igen!Becsapós az ár. Egy foglalkozás, pl hűtőmágnes készítés 3 zseton, ami 600ft/gyerek.

    VálaszTörlés