Összes oldalmegjelenítés

2018. március 12., hétfő

Rejtélyes bőrbetegség

A múlté már, de megér egy bejegyzést.
Február elején Tapolcán vettem észre, hogy Vince egyik keze és a törzsének egyik oldala pöttyös. Nem piros, nem hólyagos, igazán nem volt feltűnő, gondot nem okozott. Aztán rá egy hétre elkezdett vakarózni, a pöttyök terjedtek-csak és kizárólag egy oldalt. Fején, lábán nem volt. Annyira viszketett már, hogy éjjel nem tudott tőle aludni. Akkor kezdtem el használni a Fenistil cseppet. Egyik napról a másikra belázasodott. Nátha jeleit nem láttam rajta, de azon a héten sokan kidőltek az ovis csoportból.
Megnézte a háziorvos, azt mondta, hogy vírus okozza, egyébként száraz a bőre, erre kapott gyógyszertári-keverős hidratáló krémet. A pöttyök és a viszketés alig múlt. Elvittük a Heim Pálba, ott azt mondták, hogy váltsunk Cetirizinre, vírus okozza a panaszokat. Már annyi minden megfordult a fejemben: egészen az ételallergiától kezdve a kanyaróig. Menet közben bejelentkeztem a gasztroenterológiára, ahhoz az orvoshoz, aki Kende tejcukor érzékenységét kezelte. Több szem többet lát alapon, magán bőrgyógyászhoz is, aki aznap lemondta a rendelését, mert influenzás lett. Murphy. Közben az oviban jelezték, hogy egész nap vakarózik. Szerencsére a háziorvosunk és a Heim Pálban is azt mondták, hogy nem fertőző.
Barátnőm ajánlotta a SOTE gyerek bőrgyógyászatát, sokan nem ismerik, kevesen vannak, nincs hosszú várakozási lista. Egy professzorhoz kerültünk, 1 hét után(örültünk neki).
Ő azt mondta, amit az előző orvosok, hogy vírus okozza a gyulladást, kiütéseket és csak féloldalt támad. 6 hét a lefolyása, használjunk fürdetőkrémet, gyógyszertári kenőcsöt és Fenistil cseppet.
Most járunk a 6. hétben, teljesen nem tűntek el a pöttyök, de már nem okoz panaszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése