Összes oldalmegjelenítés

2018. március 14., szerda

Csodák Palotája

Rendszeresen kapom a 'Ma este színház'-tól a last minute ajánlatokat. Mindig megnézem, amíg a fiúk kicsik, addig fontos, hogy előre tervezzünk, feltűnt, hogy a CsoPa is van 50%jegy. 4 fős családnak nem olcsó a belépő, de tartalmas programnak kiváló. Főleg akkor, amikor kint zuhog, hideg van és már bent szétbontják a házat. Kende olyan,mint egy kis kecske, ugrabugrál, Vince állandóan "lakberendezőset"játszik(amivel nincs baj, de elpakolni nem pakol el maga után)Ha felhívjuk a káoszra a figyelmét, akkor rögtön éhes vagy álmos lesz. Kb. 10 évvel ezelőtt voltunk a Csodák Palotájában, még a Millenárison.
Most Óbudán található egy szórakoztató központban(mellette mozi, kiállítás, Pagony könyvesbolt, étterem stb). Parkolni mellette lehet, mi ezt nem tudtuk és keringtünk egy jó darabig, amíg helyet találtunk.
A belépő mellé vettünk plusz jegyet a Richter tudományos kémia showra. Emlékszem, hogy anno is megnéztünk ilyen intaraktív kémia vagy fizika műsort. Teljesen lekötötte Vincét is, amin csodálkoztam. Első sorban ültünk. A gyerekek aktív szereplői a műsornak, az előadó bevonja őket a kísérletben, kérdez, magyaráz, mutat, közel hoz. Sajnálom, hogy a gimiben nálunk nem erről szóltak a természettudományos órák. 'Azta', 'Húúú', mondták többször a fiúk. Hazaérve persze kérték, hogy ismételjük meg itthon a kísérleteket, Kende megkérdezte, hogy hol tartom a folyékony nitrogént:)
Láttunk kék színű tüzet, kísérletet a narancs hájának éghetőségéről, az előadó tüzeskedett: égett vatta, volt láng. Az én piromániás gyerekeimnek maga volt a káprázat. Hallottunk a kristályosodásról, egy kicsit a hőtanról is.
Több időt is el tudtunk volna tölteni-akár egész napot is, amíg Vince sziesztázik ebéd után, addig ez nem kivitelezhető. Hosszas könyörgés után mentünk haza. Nincs üresjárat, a termek között logikai játékok, minden kipróbálható,
hozzá lehet nyúlni, meg lehet tapasztalni.
Minden terem nagy szenzáció: tükörterem, mágneses szakasz, Newton birodalma,
űrbirodalom.Kipróbáltuk a fakír ágyat(ami nem is szúr, pedig erősek a szögek), megtudtuk ennek tudományos magyarázatát. Lőttünk ágyúval, hajtottunk kocsit, lufit dobtunk kosárba erős szellő mellett.
Lehet szülinapot is tartani a helyszínen, szerintem nagyon menő bulihelyszín!

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó lehetett, látni a képeken :) ! Mi is pont ugyanígy jártunk nyár végén Tomával, csak akkor még a Camponában élte utolsó napjait a Palota, de Toma annyira élvezte, alig tudtunk eljönni, ugyanezeket játszottuk végig szinte, amiket te is írtál :) ! Szuper volt, bár a hely nekem szűkösebb volt még a Millenárishoz viszonyítva, még régen Mátéval jártunk ott, aki szintén nagyon élvezett mindent :) , de biztos vagyok benne, hogy az új, óbudai helyszínre is el kell majd mennünk :) ...

    VálaszTörlés
  2. Óbudán tágasnak tűnt a kiállítás, ami hiányzott az a kötélen való biciklizés.

    VálaszTörlés