Összes oldalmegjelenítés

2018. április 14., szombat

Iskolásról

Minden reggel bestresszeli magát azon, hogy elkésünk. Soha nem késett még el.
Hétfőn 7.30-ra kell iskolába menni, egyszer-kétszer előfordult már, hogy 7.26-kor parkoltam le. Kéri, hogy délután későn menjünk érte, mert az udvaron kidoboznak, fociznak, játszanak. Érdeklődik a foci után, Zolit idegesíti a foci(ritka férfi tulajdonság), focit néz a tévében, idén már nem-mindjárt év vége-szeptembertől mehet focizni az iskolába.
Az írás döcögősen megy, másolásnál is előfordulnak hibák, tipikus, hogy kihagy betűt, nem tesz ékezetet. Az írásképe szerintem fiú létére szép. A könyvben, füzetben azt írják be, hogy : "Szebben!"
Matekból is van már aranycsillag(legmagasabb elismerés), járt angolból és magyarból is vers-prózamondó versenyen, mesemondón is. Pénteken nyitottam ki az üzenő füzetét, és megláttam az Anyák napi verset beragasztva, amit Zolival kell megtanulnia. Hosszú. Kende elmondása szerint néhányuknak ilyen hosszú, a többiek néhány sort kaptak.
Van egy magatartás problémás gyerek, Kende barátkozik vele, viszi a "butaságba". Kapott egy szaktanári figyelmeztetést, mert késett a technika óráról 10 percet(napközis tanító nénitől). Azért késett, mert lassan eszik(az ofő mindig megvárja)és a problémás pajtija kiöntötte a tejet az asztalra, amit ő feltakarított. Ez a pajti Kende tudta nélkül megette a csokis fánkját az uzsonnás dobozból, persze az almát otthagyta.
A napi magatartásukat értékelik, a héten kétszer kapott kék pontot(rossznak számít, ezután már csak a fekete van), de nem emlékszik, hogy miért kapta.
Egyedül szeretne a saroktól menni az iskolába, még nem engedem, előfordul, hogy előre rohan. Önállósodik.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes iskolás nagyfiú lett Kende :) ! A focit teljesen átérzem, nálunk ebből áll az élet itthon (kis túlzással) :) ...

    VálaszTörlés