Összes oldalmegjelenítés

2018. április 30., hétfő

Budai Arborétum

Négyesben még nem jártunk a Budai Arborétumban, többször terveztük már, most eljutottunk. Zoli nosztalgiázott egy sort, ifjúkorában járt a Kertészeti Egyetemre bulizni.
A hosszú hétvége miatt csak az alsó kert rész volt látogatható, ezt nem tudtuk a Ménesi úton parkoltunk le, bekészítettem piknik takarót és elemózsiát, két rollert és egy pótkerekes bicót(lassan megy a pótkeréktől való megválás. Vince leszereli és visszacsavarozza). Kiszállás után már csak a két roller és egy kulacs víz jött velünk. Összetalálkoztunk Piroskával, a fogorvosunkkal. Tudtam, hogy arra lakik, egyszer "háznál"tömte be a fogam, régi kapcsolat a miénk:)21 éves korom óta járok hozzá, Zoli is, sőt Kende is volt már viziten. Májusban kétszer is megyek hozzá....
A felső bejáratnál Kende ment előre, tudta, hogy a Ménesi út 44. szám előtt kell megállni, berollerezett a portáshoz, majd szólt, hogy nem érti, mit mond:) A hosszú hétvégére tekintettel zárva volt a felső rész, a közeli zegzugos lépcsősoron lementünk, a templomnál lyukadtunk ki,
onnan könnyen megtalálható az alsó bejárat.
Romantikázó párok, nyugdíjasok és egy két tanuló diákon kívül nem volt senki, ingyenes a belépés és csodaszépek a növények, virágoznak az orgonák, színes árvácskák, konyhakert,(kiírták, hogy nem vigyen haza senki az ottani fűszernövényekből, ha kérdés van, arra szívesen válaszolnak)
árnyékot adó fák, sőt még egy halas tó is van az arborétum területén. A halas tóban láttunk aranyhalakat,békanyálat, napozó kacsát.
A terep nem kedvez a rollerező gyerekeknek, sok a lépcső és a macskakő, lehet futkározni, nagy a tér, bújócskázni, növényeket felismerni. Rengeteg a pitypang.
Szobrok mellett mentünk el, tájékozatlan vagyok, de egyiket sem ismertem fel. Kende (jó)szokása, hogy az utcaneveket elolvassa és rákérdez arra, hogy pl. Esze Tamás ki volt, most a Himfy utca elnevezésre kérdezett rá, utánanéztem, de nem tudtam róla semmit.
A Feneketlen tó felett(ennek a tónak az eredete is szóba került)találtunk egy zárt játszóteret, aminek a különlegessége a "tesós"hinta volt. Vince magabiztosan mászik fel a hálós mászókákon.
Zoli felvetette, hogy vacsorázzunk a közelben, lementünk a körtérre és egy hamburgeres helyre ültünk be(szerintem drága volt és rágós a húsom, pedig 4-es értékelésről olvastunk). Vincénél nagyon oda kell figyelnünk az étkezésre(is), nem tud mértéket tartani, telhetetlen, sokat eszik. Ma megjegyeztem, hogy végigette a napot,(szó szerint) erre ott az étterem mosdójában visszaköszönt a vacsi. Szóltunk a pultnál, hogy takarítást kérünk, rendesek voltunk, megköszönték, hogy legalább szóltunk, más nem szokott....
Hazajöttünk és megkérdezte, hogy mi lesz a vacsora????Nem kapott enni és holnap is diétázni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése