Összes oldalmegjelenítés

2016. október 13., csütörtök

Büszke

Tanköteles gyerekeknek van egy iskolaalkalmassági vizsgálat(talán nem ez a pontos kifejezés rá), fejlesztőpedagógus, logopédus szűri, vizsgálja a csemeténket.
Kendus egyik nap azzal jött haza, hogy őt elvitte az oviba egy néni, ahol autót kellett rajzolni, kiszínezni és ugrálni. Hm. Ki volt az a néni?Hogy hívták?Ő nem tudja. Kiderült, hogy az iskolaalkalmassági(az iskolára érettséget)nézte a néni. Örültem volna, ha tudok erről.
Kétségem nem volt afelől, hogy okos, értelmes, intelligens nagyfiú, aki szeptembertől az iskola padját fogja koptatni. Nincs hangtévesztése, nem kell logopédiára járnia.
Ma látom az oviban, hogy fogadóórát tartanak a tanköteles gyerekek szüleinek. Nézem a választható időpontok. Odajön hozzám az óvónéni és mondja, hogy nekem nem kell fogadóórára jönni, hibátlanul, ügyesen megoldotta Kendus az összes feladatot!A következő nagy falat az iskolaválasztás lesz. Nagyon fontos a tanító néni személye, a családias légkör, hogy jól érezze magát és ha lehet, akkor az angolt vigye tovább. A körzetes iskolát a közeg miatt veti el Zoli, pedig közel van és van angol, versenyben van egy szomszédos kerület katolikus iskolája és egy másik szomszédos kerület általános iskolája(ahol most tanítok). Meglátjuk.
Reggel megdicsérték Vincit is!Egyre több hangot hallunk tőle. Ma pakolás közben találtam egy rajzot, rajta: ANYA, APA, SÜNI, HAL, AUTÓ-betűkkel is mellé írva. Azt hittem Roni rajzolt nekik, de nem, hanem a logopédus rajzolta Vininek!Az már csak hab a tortán, hogy puszival köszön el az óvónénitől délutánonként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése