Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 13., szombat

Kísérletezők

Kende a nagy kísérletező, lelkesedése az öcsére is ráragad. Igazából minden érdekli, nyitott az új dolgokra. Szülinapjára-ami még messze van- kért nagyítót, távcsövet és persze legót.
Ezt a kísérletet(fagyos játék)az egyik nyári Minimax magazinban olvastuk(Kende újságjainak, magazinjainak külön mappát vettem. Ha Kende kap újságot, Vini is kér. Neki Fülest szoktunk venni, a feladatokat Kende oldja meg belőle, Vinci kivágja a számára érdekes képeket, felolvasok belőle stb. Tulajdonképpen nem az ő korosztályának szól, de valahogy a címlapja mindig annyira megnyerő, hogy azt válassza)
A fagyos kísérlet előkészületébe mindketten részt vettek.
Egy lufiba vizet és ételfestéket kell tölteni, arra figyelni kell, hogy ne legyen a lufi nagyméretű, mert, akkor nem lehet a fagyasztóba tárolni. Egy apró tárgyat kell beletenni a lufiba, nálunk kacatból van elég(kinder figura pl)és mehet a fagyasztás. Jaj, olyan kíváncsiak voltak, rájuk kellett szólnom, hogy ne nyitogassák a fagyasztót 3 percenként, legyenek türelmesek.
Amikor kivesszük, megnézzük, hogy mi történik: víz és a tárgy is megfagy, az egyik lufink felszínéről egy réteget le lehetett húzni(biztos selejtes volt),
ha kivesszük, akkor meleg hatására felolvad:)
Kende elnevezte fagyos bombának, azért arra kértem, hogy ne dobjon meg vele senkit, mert maradandó károsodást okoz.
Ennyi, ovis fizika:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése