Összes oldalmegjelenítés

2016. április 18., hétfő

Mátyás király játszótér

Játszótér tekintetében a mai gyerekek el vannak kényeztetve. Ahol mi laktunk gyerekkoromban(Nagyoroszi)két játszótér volt: a KICSI és a NAGY. A nappali(mi nagyszobának hívtuk)ablaka a kicsi játszótérre nézett. Itt volt hinta(vas vázas), burkolatnak kő, mászóka(űrhajó formájú, természetesen vasból, alatta kő)és libikóka, mókuskerék. A nagy játszótér abban különbözött a kicsitől, hogy volt csúszda, gyerekként nagynak tűnt és homokozó.
Balesetveszélyes játékok, mi mégis jól éreztük ott magunkat.

Pár éve divat lett tematikus játszóteret építeni, az ötletadónak és kivitelezőinek is emelem kalapom!Jártunk már a Vuk-os játszótéren, a Pom-pom játszón, az Irkafirkán és a Millenáris játszóterén is.
Nem vagyunk egyébként nagy játszóteresek, köszönhetően az udvarunknak. Ha a fiúk társaságra vágynak, akkor hívunk pajtikat.
Az utóbbi időben többször 'szembe jött 'velem a Budavári Mátyás király játszótér, gondoltam, ha már nem lesz orkán erejű szél, akkor felkerekedünk és kipróbáljuk.

Siklóval mentünk fel a várba-mindannyian imádjuk.
Büszkék lehetünk a várunkra és a környezetére. Mi gyakran kirándulunk fel és mindig feltűnik, hogy kevés magyar hangot hallok, mintha, mi magyarok nem kirándulnánk a Várba.

A játszótér a Halászbástya oldalában található,már a játszótér kapuja is impozáns(egyik oldalt Beatrix, másik oldalt Mátyás.
Színvonalas, eredeti, minden korosztály
megtalálja a számára kedves játékot.
6 éves kortól is élvezhető a játszótér: vár(természetesen ágyúval),
alagút, hinta, kisebbeknek homokozó, csúszda, mászóka.
Mátyás címere és ő maga több játékon szerepel.
Az egyik falat beborították a korabeli vár képével.
Több padot is kitettek, ahova le lehet pihenni(már, aki megteheti a gyereke mellett)Óriási fák adják kánikula idején a hűst.
WC a játszótér területén nincs, de mellette egy kulturált illemhelyiség van
A korra jellemző ivókutat tettek a bejárattal szembe(nem tudom, hogy a vize ivásra alkalmas-e).
Az egyik játékon utalás van az "Egyszer volt Budán kutyavásárra"-három vagy négy igényesen kidolgozott kutyafej képében.
Vasárnap délután nem volt tömeg, élveztük!

Kendus megismerkedett egy 8 éves Kristóf nevezetű kisfiúval, nagyon egymásra találtak. Anyukájával számot cseréltünk, messze laknak tőlünk, hátha máskor is összefutunk. Vinci Zolival bújócskázott, mindketten leizzadva sétáltak hazafelé, Zoli szerint ő volt a legfáradtabb:)

1 megjegyzés:

  1. Megint egy hasonló programhelyszín, amiben én is gondolkozom :) : az utóbbi időben én is ezzel a játszóval szemezgettem, hamarosan szerintem mi is kipróbáljuk :) ! Jó volt olvasni róla itt nálad :) , nagyon aranyosak a fiúk a képeken :) , a játszótér pedig ahogy nézem nagyon el van találva...

    VálaszTörlés