Összes oldalmegjelenítés

2016. március 6., vasárnap

Fővárosi Állatkert

Délelőtt még esett nálunk, megérte beruházni gumicsizmákba. Vinci örökölt Kendétől rögtön hármat is-nem értem, hogy lehetett neki egy méretből három darab-, Kendének vagány világító talpas, rikító, bélelt lábbelije van(Aldiból)nekem fekete-fehér mintás, Zoli még nem állt be a sorba:)
Vinci mostanában éjjel 2-3 között felébred. Ilyenkor eszik, iszik, pisil(!). Az ivászattal(tejet kap)csak-csak kiegyeznék, na de az éjjeli etetésről valahogyan le kell(ene)szoktatnom. Ezzel elmegy kb. 1 óra,nem alszik rögtön vissza, ezek után 6-kor már húzza le rólam a takarót. 10 óra után kezelhetetlen, hisztizik. Emiatt 10.30 körül már ebédelünk(fiúk bármikor képesek ebédelni)utána csendes pihenő. Kendus a hétvége egyik napján szokott aludni, általában szombatra teljesen kiüti magát és 2-3 órát is durmol. Vinci 2 órát is alszik kint az udvaron, babakocsiban(valahogyan erről is le kell(ene)szoktatnom. A babakocsi teljesen kiszolgálta őket.
Sikerült egy gyors uzsonna után elindulnunk a Városligetbe. Uzsonna nélkül nem teszik ki a lábukat:)
Már az autóban rákérdez Kendus, hogy mi a nasi...

A Városligetben valamilyen csoda folytán simán találtunk parkolóhelyet. Mégis volt egy fickó, aki mutatta hova álljunk(nem nézett ki hajléktalannak), megköszöntük, de ő pénzt is várt...
A belépőjegy megvásárlása után Zoli kisebb sokkot kapott...rég volt állatkertben(legutóbb tavaly télen Bécsben), hazafelé sétálva belátta, hogy megéri az árát a családi jegy. A mi állatkertünk ezerszer szebb,mint asz osztrákoké!
Rengeteg újdonságot láttunk,a Varázshegy részre nem jutottunk be, mert 17-kor bezár. Így is mi voltunk az utolsó látogató, aki elhagyta a terepet.
Kende váltig állította, hogy ő már járt itt
(és tényleg, olyan 2 éves kora körül), emlékezett a Thomas-os vonatra(Holnemvolt park), minden nagyon tetszett nekik, csak kevés volt az idő, amit ott töltöttünk, mert pl. a "malacokhoz nem jutottunk el". Erre rákérdezek, hogy mire gondol. Válasz:"Nem tudom, a játszótéren mondta egy Apuka, hogy nem messze vannak a malacok!"
Kende mondta, hogy legközelebb a játszótéren kezdünk:)
Nem láttuk pl. a zsiráfot, tevét, elefántot(nem jutott rá idő)


Vinci minden vízbe be akart menni, nemcsak a fókákhoz, hanem pl. a kacsákhoz is. Vonzódott az 'üzemi terület', 'idegeneknek belépni tilos', 'zárva'feliratú ajtókhoz.
Jó döntés volt, hogy ő motorral jött. Kende rollerrel, ezzel sem lett volna baj, ha a kijáratnál nem zakózik egy óriásit. Vinci esik-kel, olyan,mint egy gumimaci, igaz őt védi az anorák is.
Kendus nem látta, hogy a sík terepen ökölnyi nagyságú lyuk van, ebbe esett bele a rollerrel és szegénykém pont a csuklójára esett. Nem egy sírós fajta, de elkékült neki és bedagadt. Rögtön mondtam, hogy Baleseti lesz ennek a vége, Zoli higgadtan javasolta, hogy menjünk haza, együnk, fürödjenek meg(nézzen egy-két mesét a Megamaxon:) és ha ezek után is fájlalja, akkor induljak vele bárhová is. Végül itthon maradtunk.

Élmény volt az állatkertezés. A tigriseknél volt egy dzsip, aminek a platóján pihent a tigris, de a kocsi eleje a biztonsági ablak/tükör/fal túloldalán volt. Látványra olyan volt, mintha vinnék a tigris valahová. Vinci rögtön felmászott a dzsipre és vezetni kezdte(nem érdekelte a nagymacska). Itthon is mindig vezet, Niva (volt)a kedvence:)
A wc-k tiszták, van szappan és kézszárító is(nekem fontos szempont, ha valahová megyünk, tiszta legyen a budi), pedig sok ember megfordul az állatkertben, mégis vigyáznak a tisztaságra.
Soha nem hallottunk még élőben oroszlánt üvölteni, biztos kajára várt.
Kende alaposan szemrevételezte a majmok hátsóját. Cuki kis majom anya-kicsinye párost láttunk. Kendének meséltem az ősemberről, hogyan jött létre a mai ember. Beszól: "Nézd Anya, most lesz a makákóból ember!":)Csak figyelni kell!

Nyílik a hóvirág több helyen is, gyönyörű a látvány.
Érdemes 'nyitott szemmel'sétálni, a régi épületek, faragott-és kőszobrok is szépek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése